Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

SEIKKAILUTERAPIA 

Seikkailuterapia on kokemuksia, elämyksiä, oivaltamista, toimintaa, jonka kautta ihminen oppii ja kasvaa ymmärtämään itseään, toimintaansa ryhmän jäsenen sekä tutustuu omaan alkuperäänsä luontoyhteisyyden kautta.

Seikkailuterapia kasvattaa etsimään uusia toimintatapoja kehittämällä mielikuvitusta ja luovaa ajattelua. Sen tarkoituksena on auttaa ihmisiä löytämään itsestään "sisäinen lapsi". Samalla seikkailuterapia kasvattaa kantamaan vastuuta. Sen tarkoituksena kasvattaa ihmistä etsimään elämäänsä vapautta vastuuntunnon kautta.

Seikkailuterapia laajentaa kunnioituksen, vastuuntunnon ja rakkauden koskemaan toisten ihmisten ja yksilön itsensä lisäksi myös ympärillä olevaan luontoa. Pyrkimyksenä etsiä aitoa yhteisyyttä ja kokonaisuuden kokemusta, elämän kaikkien osa- alueiden välillä.

Tätä se etsii erilaisen toimintamuotojen, ympäristöjen ja kokemusten avulla. Sen toiminta lähtee ryhmän ja yksilön tarpeista. Seikkailuterapian keinoin pyrkitään rikkomaan arkirutiinejamme, jotta heräisimme ajattelemaan olemassa oloamme suhteessa itseemme, toisiin ihmisiin sekä luontoon.


Lähde: Sirpa Ojala, www-poseka.fi